Història de les varietats de vinya autòctones i tradicionals de Catalunya

El present estudi s’ha desenvolupat sobre vint-i-quatre varietats, que han estat escollides segons la importància per la superfície cultivada. El lector hi trobarà la descripció de cadascuna d’aquestes varietats, precedida d’un text introductori en el qual se situen els orígens de la vinya silvestre i la vinya cultivada, s’aprofundeix en el concepte de varietat i es presenta l’ampelografia com la ciència (o art) que estudia la caracterització de cada varietat. Tot seguit, s’ofereix un resum de la història de la vinya i el vi a Catalunya, que esperem que ajudi a contextualitzar les històries particulars que el segueixen i que corresponen al gruix d’aquesta publicació.

Compra el llibre en paper

Compra el llibre digital

Informació addicional

  • Autor: Josep M. Puiggròs i Jové
  • Any de publicació: 2022
  • Editorial: Universitat Rovira i Virgili i Vinseum
  • Col·lecció: Cultures del Vi, 3, 1a ed.
  • Pàgines: 316
  • Mida: 17 x 24 cm
  • Enquadernació: Rústica
  • ISBN: 978-84-1365-002-9
  • Preu: 24 €
  • Llengua: Català
Llegir 2733 vegades
Més en aquesta categoria: « De re vinaria Vins, aiguardents i caves »

Cerca a la web

Notícies