Seguint l’exemple de prestigioses col·leccions internacionals, com ara els Auctores Britannici Medii Aevi o el Corpus Philosophorum Teutonicorum, la Bibliotheca Philosophorum Medii Aevi Cataloniae posa a l’abast dels seus lectors el ric llegat filosòfic dels pensadors catalans medievals.
Fundada l’any 2010 per l’Institut d’Estudis Catalans, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Rovira i Virgili i l’editorial Obrador Edèndum, la Bibliotheca Philosophorum Medii Aevi Cataloniae ha publicat fins ara tres volums amb edicions crítiques en llatí i hebreu, acompanyades de traduccions al català i a l’anglès, d’obres de Vicent Ferrer, Pere Tomàs i, recentment, de Guiu Terrena.
El text fins ara inèdit del bisbe de Mallorca Guiu Terrena (1270-1342), la Confutatio errorum quorundam magistorurm, és una crítica curosament argumentada de l’obra més destacada del pensament polític medieval, el Defensor pacis de Marsili de Pàdua. Escrita a instàncies del Papa Joan XXII, aquesta refutació és una peça clau per a comprendre un dels debats més candents de l’Edat Mitjana, a saber, el conflicte entre l’Imperi i l’Església.
Pròximament, la Bibliotheca Philosophorum Medii Aevi Cataloniae editarà, entre altres, el Pugio fidei (ca. 1280) de Ramon Martí, el primer hebraista cristià.