Aquesta setmana al campus Catalunya hem pogut trobar el fòrum global d’antropòlegs de la medicina, una cita on han tingut lloc ponències, tallers pràctics, exhibició de pòsters científics i la projecció d’una filmografia etnogràfica amb el propòsit de posar en comú direccions actuals i perspectives crítiques que estimulin la tasca investigadora de docents i estudiants. Es destaca principalment de la reunió científica la seva vocació internacional sense precedents, i la importància estratègica de la Universitat Rovira i Virgili com a punt de referència en el món acadèmic de l’àmbit de l’antropologia de la salut.
A més, el Departament d’Antropologia, Filosofia i Treball Social ha preparat una exposició bibliogràfica anomenada «The rise of Medical anthropology: the genealogy of a discipline through books and Journals» que acull el CRAI; també s'ha comptat amb la participació de la Colla castellera Joves de Tarragona, un esdeveniment cultural que connecta amb l’esperit de proximitat i col·laboració que vol representar la trobada universitària.
Al fil d’aquest esdeveniment, des de Publicacions URV volem posar en relleu la col·lecció Antropologia mèdica, que compta en l’actualitat amb onze títols editats i tres més en preparació. Aquesta sèrie vol presentar textos en diferents llengües —romàniques com el català, castellà, gallec, portuguès, italià o francès, a més de l’anglès— en la línia de la investigació teòrica i empírica que els antropòlegs realitzen sobre les representacions culturals de la salut, la malaltia i la seva assistència.
La col·lecció Antropologia Mèdica Catàleg de la col·lecció