Cum Laude
Cum Laude

Cum Laude (18)

Aquesta col·lecció té com a objectiu editar les millors tesis doctorals en llengua catalana de la Universitat Rovira i Virgili. S'emmarca dins del Pla de Política Lingüística i pretén estimular l'ús de la llengua catalana en la redacció de les tesis, i prestigiar el català com a llengua de ciència i de recerca.

Les malalties cerebrovasculars s’han convertit en un problema sanitari a escala mundial. D’entre totes, l’hemorràgia intracerebral és el subtipus menys prevalent però el més letal i l’únic ictus sense teràpia específica. A la majoria de supervivents els queda una discapacitat greu després de l’incident. Els resultats publicats sobre la incidència de l’hemorràgia intracerebral són contradictoris, però els estudis més recents insinuen un increment de la incidència entre els pacients de més edat i suggereixen que la incidència acumulada i la prevalença seguiran augmentant com a conseqüència de l’envelliment progressiu de la població.

Vivim en un moment de canvis demogràfics: hi ha una població cada vegada més envellida amb diverses patologies cròniques que sovint són difícils de gestionar. Com a metgessa de família, investigo sobre incerteses del coneixement científic, en aquest cas relacionades amb l’hemorràgia intracerebral en la població amb malalties d’evolució crònica i maneig complex. En aquesta tesi doctoral n’he estudiat l’epidemiologia i els factors de risc amb l’objectiu d’identificar millor els pacients amb més risc i oferir-los la millor atenció i qualitat en un context de cronicitat i complexitat com l’actual.

 

Aquesta tesi ha rebut el Premi a la millor tesi escrita en català a la Universitat Rovira i Virgili en l’àmbit de les ciències experimentals i de la salut el 2023.

 

Compra el llibre en paper

Compra el llibre digital

Aquest volum té com a objectiu principal avaluar l’impacte sobre la prescripció de medicaments de les alertes de seguretat, emeses per l’Agència Espanyola del Medicament, dins de l’àmbit de l’atenció primària. Està centrat en l’estudi de tres alertes de seguretat que aborden diferents aspectes de la prescripció: seguretat i fàrmacs preventius, seguretat i nous fàrmacs, i seguretat i fàrmacs tradicionals. La prescripció de medicaments, segons aquestes tres alertes seleccionades i avaluades, va millorar en resposta a les intervencions dutes a terme i, en conseqüència, es va reduir l’exposició als medicaments en la població del nostre àmbit d’influència. El disseny d’intervencions específiques per comunicar alertes de seguretat, com les que descriu aquest treball, pot millorar la seguretat dels pacients.

 Aquesta tesi ha rebut el Premi a la millor tesi escrita en català a la Universitat Rovira i Virgili en l’àmbit de les ciències experimentals i de la salut el 2022.

 

Compra el llibre en paper

Descarrega el llibre digital

Cerca a la web

Notícies