Biblioteca Digital
Biblioteca Digital

Biblioteca Digital (16)

En aquesta col·lecció hi tenen cabuda totes aquelles obres que són fruit del treball documental i de recerca. S’hi troben títols tant d’autors individuals com de grups d’estudi, relacionats amb tots els àmbits de coneixement científic de la Universitat Rovira i Virgili.

El gener de 1963 obria les portes al carrer Major del Vendrell El Cau de l'Arc, un local 'ue esdevindria referencial en l’àmbit del més primigeni rock'n'roll. Per l'escenari del seu jardí hi passarien algunes de les bandes més reconegudes de l'època, i suposaria la llavor a partir de la qual sorgirien els primers grups de rock de la comarca, pioners d'un estil musical que molts altres seguirien i farien evolucionar en dècades posteriors, fins a arribar al seu punt àlgid a la dècada dels noranta.

Aquest llibre proposa un recorregut oral per la història de la música poprock del Baix Penedès a través de les paraules dels seus protagonistes. A partir d'una quarantena d'entrevistes es recullen vivències i anècdotes de grups com Pokers, Els Trempats, Shock, Primer Asalto, Ruido, Lax'n'Busto, Skull Boys, Masaje de $, Els Floretes Marejades, Els Peluts, Blue Blau Band, Els Pantis de la Iaia, Malgrat Tot, Boxo, Grito de Odio, The Rippers, Sub-Judice, The Porland's, Capitán Amor, Noise Doctors o James Band, així com la importància que van tenir locals com El Cau de l'Arc, L'Arbosense, Caligrama, la Embajada o la Fàbrica de Bonastre. Tampoc s’obliden iniciatives com la Setmana de la Joventut, el Lira Rock, els concerts de Ca La Padrina i la Grind Zone, la tasca incansable de col.lectius com els WC Llops o els Feixucs, els diferents fanzins i segells alternatius sorgits entorn del punk, o el record inesborrable del concert de La Polla Records a la zona de Ca l'Escori.

Compra el llibre digital

Compra el llibre en paper

Més informació del llibre

El nuevo orden global ha nacido a partir de la crisis del Estado de Bienestar y la superación de la figura del trabajador asalariado. Sólo existe una demanda generalizada: ser "individual y autorresponsable" (Beck), es decir, "emprendedor e innovador" (Sennett). Este nuevo axioma de gestión profesional trata de desplazar la forma de regulación basada en el reconocimiento de derechos colectivos.

En estas sociedades de empresa, denominadas así por Foucault, tremendamente polarizadas y desiguales, se mantienen sectores del mercado sujetos a prescripciones tayloristas. Nos referimos concretamente a aquellos trabajadores obligados a trabajar duramente y encontrarse cada vez más hundidos en la pobreza y el endeudamiento. Dicha situación también afecta a determinadas áreas de profesionales cualificados, como los servicios sanitarios, la educación, el periodismo, la psicología, la ingeniería y la abogacía, entre otros.

Este nuevo marco es simultáneamente taylorizante/destaylorizante, fordista/posfordista, por lo que resulta habitual acudir a la neutralidad de la meritocracia como justificación de casi todo: las personas que lo "merezcan" saldrán de la pobreza de manera continuada. En este sentido, la clase adinerada será poseedora de los valores y las habilidades del espíritu emprendedor, ocupando los trabajos no taylorizados, mejor valorados y remunerados. Esta actitud se convertirá en la mejor manera de vaticinar el ascenso social, en el que la clase media quiere continuar creyendo.

¿Cuál es el papel que se le ha adjudicado a la Formación Profesional en todo esto? Este amplio trabajo espera aportar argumentaciones que ayuden a contestar y entender la pregunta lanzada.

Compra el libro en papel

Descarga el libro digital

Cerca a la web

Notícies