Presentació del llibre "Tres tractats sobre l’art de la medicina"

Dimecres, 12 Març 2014 15:34

L'acte de presentació del llibre Tres tractats sobre l’art de la medicina, de Galè (Publicacions URV, col·lecció Ciència i Humanisme, n.4), té lloc dimecres, 19 de març a les 19 h. a la sala de graus del campus Catalunya.

La presentació anirà a càrrec del Dr. Josep Comelles, director de MARC, i comptarà amb l’assistència de la Dra. Maria Bargalló, vicerectora d’Estudiants i Comunitat Universitària; el Dr. Jordi Ginebra, director del Departament de Filologia Catalana, i la Dra. Joana Zaragoza, curadora de l’edició del llibre.

En aquest volum Joana Zaragoza i Gras posa un gra de sorra al coneixement de la figura de Galè amb tres dels seus escrits filosòfics: Exhortació a la medicina o Protrèptic, Sobre la millor doctrina i Sobre les escoles: consells als qui s'inicien. El rerefons dels tres tractats és el mateix: la paideia, és a dir, l'educació, l'eina mitjançant la qual els homes de la societat grega es formaven com a individus, en aquest cas adreçat als alumnes que un dia arribarien a ser metges.

Més informació del llibre

Entrevista a la curadora del llibre

Adjunts per a descarregar:
Last modified on Dimarts, 19 Gener 2016 09:32

Cerca a la web

Notícies