Recerca

Recerca (54)

En aquesta col·lecció hi tenen cabuda totes aquelles obres que són fruit del treball documental i de recerca. S’hi troben títols tant d’autors individuals com de grups d’estudi, relacionats amb tots els àmbits de coneixement científic de la Universitat Rovira i Virgili.

Published in Recerca

Jerry Fodor, Zenon Pylyshyn y Noam Chomsky

A través de doce capítulos, y de modo especial en las entrevistas, José E. García Albea ofrece un panorama amplio y crítico de los fundamentos de la psicología, de su papel nuclear en la empresa multidisciplinar de la ciencia cognitiva y de sus avances más significativos, sobre todo en los ámbitos de la cognición y el lenguaje. Este libro quiere ir más allá del interés que puedan suscitar los contenidos, trata de provocar que el lector participe en estas conversaciones y suscitar así la curiosidad por el estudio de aquello que nos resulta tan cercano y vivido en la propia experiencia, pero que a la vez presenta una gran dificultad en cuanto a su tratamiento científico, riguroso y sistemático.

Compra el libro en papel

Compra el libro digital

Published in Recerca

Els capbreus medievals i moderns s’han estudiat com a font històrica, font filològica, font lingüística, font lexicogràfica, font onomàstica, font antroponímica, font toponímica, font tipològica, font fiscal, font metodològica, font jurídica i font serial. Emprant-los com a fonament, s’han dut a terme estudis de feudalisme, règim senyorial, renda feudal, crisi, economia, societat, pagesia, propietat agrària, Església, paisatge, masos, urbanisme, arquitectura i sistema defensiu. Però no s’han utilitzat com a base d’aplicació de font d’arxiu per a les humanitats digitals. Aquest llibre, fruit d’un projecte en equip, n’és un exemple pioner: comprèn l’estudi històric, els plantejaments propis de la paleografia i codicologia per a la transcripció del manuscrit, l’edició digital i la geolocalització del capbreu materialitzada en un mapa interactiu.

Compra el llibre en paper

Descarrega el llibre digital

Cerca a la web

Notícies

  • Concurs #LlegeixPURV
    Aquest Nadal des de Publicacions URV volem animar-vos a llegir i consultar els nostres llibres i revistes. Per això hem…
  • Sant Jordi 2022 amb Publicacions URV
    Un any més Publicacions URV se suma a la celebració de la Diada del Llibre amb les darreres novetats editorials…