Presentació del llibre "De l'anarquisme al folklore. Cels Gomis i Mestre" a Reus

Dilluns, 07 abril 2014 16:27

El proper dijous 10 d'abril, a 2/4 de 8 del vespre, tindrà lloc a l'Arxiu de Reus (C/ St Antoni M. Claret, 3) la presentació del llibre d'Emili Samper Prunera, De l'anarquisme al folklore. Cels Gomis i Mestre (1841-1915), editat per la Universitat Rovira i Virgili.

La trajectòria ideològica de Cels Gomis i Mestre (Reus, 1841- Barcelona, 1915) mostra unes constants que són presents en tots els àmbits de la seva extensa producció, formada per articles polítics, treballs excursionistes i folklòrics, creacions literàries i manuals pedagògics. De l'anarquisme al folklore estudia la biografia de Cels Gomis i Mestre i en reivindica la importància tenint en compte tots aquests vessants, així com la seva trajectòria vital, que cal situar dins una època políticament agitada al nostre país. Són els anys d'emergència d'un catalanisme que massa sovint s'ha presentat desvinculat de les lluites de les classes populars i del naixement de l'interès pel folklore.

Alhora, l’Arxiu de Reus ens convida a una mostra de documents del fons Cels Gomis i Mestre, que es podrà visitar del 10 al 30 d’abril de 2014.

Més informació del llibre

Adjunts per a descarregar:
Last modified on Dimarts, 19 Gener 2016 09:31

Cerca a la web

Notícies