Publicacions URV per Sant Jordi

Dilluns, 23 abril 2012 09:23

Per Sant Jordi, Publicacions URV ha preparat, per a tothom, una tirada de difusió del llibre Defensa de la democràcia d'Antoni Rovira i Virgili, en el XX aniversari de la URV. I també està present en un estand a la Rambla de Tarragona al llarg de la jornada, per donar a conèixer el catàleg de llibres que publica la Universitat amb les obres més recents.

A la tarda del 23 d'abril, els actes previstos es fan a la Sala de Graus del campus Catalunya. A les 17 h. es presenta el llibre commemoratiu Defensa de la democràcia/In Defence of Democracy, d'Antoni Rovira i Virgili. Intervenen Maria Bargalló, vicerectora d'Estudiants i Comunitat Universitària, i John Style, del Departament d'Estudis Anglesos i Alemanys, que ha traduït els textos a l'anglès.

A les 18,30 h. es presenta el llibre A través de la vanguardia hispanoamericana, a cura de Manuel Fuentes (URV) i Paco Tovar (UdL). El presenten Maria Bargalló i els mateixos professors que han tingut cura de l'edició del llibre. L'obra conté les ponències i comunicacions presentades al VIII Congreso Internacional de la Asociación Española de Estudios Literarios Hispanoamericanos, celebrat al 2008 a Tarragona i organitzat per la URV. A aquest Congrés van participar més de cent investigadors de diferents països i el tema era els moviments literaris avantguardistes de principis del segle XX. L'acte es retransmet per internet a l'adreça http://tv.publicacionsurv.cat, per tal que tots els participants d'altres països el puguin seguir.

Tres dels últims llibres de Publicacions URV són: El corazón matemático de la literatura. Una selección de obras en lengua inglesa procedentes de diversas culturas, de la professora Dolors Collellmir, del Departament d'’Estudis Anglesos i Alemanys. 2011, dins la col.lecció Recerca (n. 19). Sobreamor és un assaig de Jad Hatem, publicat per Obrador Edèndum & Publicacions URV, 2011, col·lecció Exemplaria Scholastica, 5. L'autor és professor de filosofia i literatura a la Universitat Saint Joseph a Beirut, on actualment dirigeix el Centre d’Études Michel Henry. El llibre La química de l’aire d’Antoni de Martí i Franquès (2011) l'han editat Josep Bonet i Josep Grau, amb un estudi a cura de Josep Grau. Tracta sobre els revolucionaris experiments del científic d'Altafulla, i es va editar per commemorar l'Any Internacional de la Química 2011.

Last modified on Dimarts, 19 Gener 2016 10:23

Cerca a la web

Notícies