Triangle, publicació de recerca del Departament de Filologies Romàniques

Dimarts, 11 Gener 2011 10:37

La revista Triangle és un projecte que mostra la recerca en els àmbits del llenguatge, la literatura i la computació

L’objectiu és servir de mitjà de coneixement i transferència entre les persones i grups que treballen en els àmbits citats. Presideix la revista el professor Antonio Garcia Español, cap del Departament de Filologies Romàniques. Formen el Consell Editorial: M. Ángeles Caamaño, Natalia Català, M. Dolores Jiménez, M. José Rodríguez; Gemma Bel-Enguix per la sèrie Linguistics, Biology and Computation, i Esther Forgas per la sèrie Español Lengua Extranjera.

 

La intenció és publicar fins a sis volums per any, tractant en cada volum un tema monogràfic i en cada cas, segons el tema i els autors, es podrà publicar en anglès, francès, castellà o català. Se’n fa una sèrie general i dues d’especials, que venen senyalades a la coberta com a “Serie Español Lengua Extranjera” i “Series Linguistics, Biology and Computation”. Es fa una doble edició de cada volum amb una petita tirada en paper i una versió electrònica, que centrarà els esforços de difusió dels textos.

L’edició de la revista corre a càrrec de Publicacions URV i ja se n’han fet dos números, tots dos de la sèrie Linguistics, Biology and Computation. El primer està dedicat a una Introducció al llenguatge i la computació,amb articles de Leonor Becerra-Bonache (Grup de recerca en Lingüística Matemàtica de la URV), Henning Christiansen (CBIT Institut, Universitat Roskilde, de Dinamarca) i Veronica Dahl (Grup de Lingüística Matemàtica de la URV i professora de la Universitat Simon Fraser, de Canada), i s’ha publicat en anglès.

El segon tracta de Programació lògica, amb articles de la mateixa Veronica Dahl i d’Alejandro Javier García (Departament de Ciències i Enginyeria de la Computació  de la Universitat Nacional del Sud, de Bahia Blanca, Argentina), en aquest cas en castellà.

Enllaços relacionats:

Triangle 1

Triangle 2

 

Last modified on Dimarts, 19 Gener 2016 10:31

Cerca a la web

Notícies